Gå til hovedindhold

Konsekvens ved afslag på ansøgning til bil

Spørgsmål

Jeg har handicapbus/bil. Den er 6 år gammel, og jeg ved at jeg kan søge ny bus/bil. I den anledning har jeg et spørgsmål, som jeg håber I kan svare på. Nogen har fortalt mig, at hvis jeg søger og får afslag, skal jeg betale afgift på den bus/bil jeg har, hvorfor man fraråder mig at søge ny bus/bil. Er dette rigtigt? Skal jeg virkelig betale afgift ved afslag på ansøgning? Det lyder helt hen i vejret i mine øre. Men er måske rigtigt.

Svar

Hvis du søger udskiftning af bil og på denne baggrund får et afslag, bortfalder bevillingen på din nuværende bil. Det betyder helt konkret, at kommunen sender besked til SKAT om, at bevilling er bortfaldet. SKAT beregner registreringsafgift, afhængig af bilens alder. Det har været et ret højt beløb i de afgørelser, jeg har set. Du kan finde reglerne i lov om registreringsafgift på Retsinformation.dk.

Du kan jo med rette spørge, hvad du så skal gøre. Jeg kan ikke vide om du opfylder betingelserne for støtte til bil på nuværende tidspunkt, men kan oplyse, at der nu lægges meget vægt på andre befordringsordninger, der jo er blevet væsentlig mere omfattende end tidligere.