Gå til hovedindhold

Konflikt med teenager

Spørgsmål

Jeg har en voksen søn med sclerose. Hans ældste søn er 14½, og jeg ser desværre at de ofte ryger ind i konflikter. Det er taget til i takt med at drengen kommer i puberteten. Jeg mener at kunne huske, at jeg på et tidspunkt så noget om en mulighed for børn og unge, hvor de over nettet kunne chatte med andre i samme situation. Altså det at være barn af en forælder med sclerose. Men jeg kan ikke finde det på jeres hjemmeside.

Svar

Din problemstilling er genkendelig, og det er dejligt, at du gerne vil hjælpe både din søn og dit barnebarn. Relationen mellem forældre og pubertetsbørn er ofte, som en naturlig del af den unges udviklings- og løsrivelsesproces præget af konflikter. Når en af forældrene så oveni har sclerose, kan belastningen indimellem syntes urimelig, og det kan være svært at skelne, hvad der er en del af den naturlige udvikling, og hvad der skyldes de belastninger der følger med sclerosen.

Scleroseforeningen har tidligere haft en chatlinie for børn og unge. Desværre eksisterer den ikke længere. Et alternativ kunne være, at dit barnebarn kom i kontakt med et af de tilbud der findes i hhv. København, Odense og Århus: Børn Unge & Sorg. De tilbyder bl.a. telefonrådgivning, indviduelle samtaler og eller et gruppeforløb. I kan læse mere om tilbuddene, og hvordan man kommer i kontakt med dem på Børn Unge & Sorgs hjemmeside. Eneste minus kunne være, at de andre unge har pårørende med forskellige sygdomme og ikke nødvendigvis sclerose.

Afslutningsvis vil jeg nævne, at dit barnebarn alene eller sammen med sin far også har mulighed for, at tale med en af foreningens psykologer. Dette kan aftales ved, at ringe på tlf: 3646 3646 mandag – fredag mellem 11-12 og komme i kontakt med den psykolog, der dækker jeres område.

Håber mit svar kan hjælpe jer, og at din søn og barnebarn finder nye veje til en bedre kommunikation.