Gå til hovedindhold

Komplementær behandling

Spørgsmål
Jeg har fået konstateret dissemineret sclerose i august 2011. Jeg blev i den forbindelse henvist til fysioterapi, hvor jeg træner 2-3 gange om ugen.

Jeg kunne godt tænke mig at opstarte pilates, mensendieck eller yogapilates en gang ugentligt, men er i tvivl om hvad der er bedst for mig, eller om de tre former er "lige gode".
Jeg er især interesseret i at styrke min bækkenbund samt styrke min krop indefra. Jeg kan sagtens bruge min krop men har bl.a. bløde knæ, sovende hænder samt svimmelhed/ubalance, især når jeg går.
Svar
Det er 3 vældig gode træningsformer du har set på. Mensendieck fokuserer på kropskontrol og kropsbevidsthed og er individuelt. Pilates fokuserer meget på styrkelse af kropskorsettet inkl. bækkenbund, samt arbejde med smidighed i arme og ben. Yogapilates får så mere af den åndelige dimension med, og jeg vil formode der er et større flow imellem bevægelserne.  
Så alle 3 former arbejder meget med kropsbevidsthed, styrke og smidighed.

Udfra det du beskriver, kan du bruge dem alle, så du skal nok mere gå efter, hvad der appellerer til dig som menneske - skal det være faktuelt, eller må der også gerne være en åndelig dimension med?
Slutteligt er instruktørens kvalifikationer vigtige, og hvor god er vedkommende til at korrigere dig ift dine sclerosesymptomer.