Kogebøger og opskrifter
d. 22 november 2009

Min mand har sclerose, og jeg vil derfor gerne høre, om du har nogle forslag til nogle kogebøger, som er relevante i forhold til daglig kost og ernæring?

Mit råd er at du generelt bruger MS-kostrådene på de kogebøger du anvender, idet nogle ellers fortrinlige kogebøger godt kan indeholde nogle retter, hvor mængden af mættet fedt, fra for eksempel græsk yoghurt eller fløde, er lige i overkanten.

Ved valg af kogebog afhænger det også af hvilken type mad, man foretrækker. Her er dog nogle forslag og links til opskrifter:

www.altomkost.dk: Klik videre på . Her, på Fødevarestyrelsen side om kost, finder du opskrifter på fjerkræ, fisk, men selvfølgelig også oksekød - som det jo er en god ide at begrænse. Her er i hvert fald mange opskrifter på hovedretter med mange grønsager.

www.2gangeomugen.dk er Fiskebranchens Oplysningsudvalgs hjemmeside, som har en lang række opskrifter på fisk - også på nye måder.

Bogen "Køkkenrevolution på høje hæle" af Oscar Umahro Cadogan, rummer en række opskrifter, som er lidt anderledes end det sædvanligt kendte mad vi spiser. Opskrifterne er dog enkelt beskrevet og derfor nemme at følge.

Hvis I gerne vil have nye og lidt anderledes salater er "Suveræne salater" , "brilliante buffetter" og "Flere suveræne salater og brillante buffetter" , af Sonja Boeck og Tina Scheftelowitz, gode at blive inspireret af.

Ofte er det jo saucen eller dressingen, der gør udslaget i et måltid. Her finder du gode bud i "Bogen om dip og saucer en inspirerende samling af klassiske og nye opskrifter".

Skrevet d. 22 november 2009