Gå til hovedindhold

Køb af demobil

Spørgsmål

Jeg står nu og er blevet bevilliget en førtidig udskiftning af min invalidebil, og nu er spørgsmålet så : Der står i loven at det skal være en fabriksny bil, som der kan bevilges tilskud til. Men er eksempelvis en demobil der har kørt 3-4000 km stadig at regne for en fabriksny bil, eller hvad er reglerne på området?

Jeg har et stort kørselsbehov, da min familie og venner bor langt fra vores nuværende adresse, og kører årligt ca 40 - 50.000 km. Og har indtil nu haft en Peugeot 106 og en Citroën C4, som begge har måttet udskiftes førtidigt, da de begge var nedslidte, 6 - 8 måneder inden de 6 år var gået. Derfor er jeg interesseret i at få en bedre kvalitet bil, end de biler der kan købes for tilskuddet, og er selv villig til at betale differencen op til en bedre kvalitet bil. Det skal siges at min mand har været en tur hos Citroën, og har der fået tilbudt en C5 model, der har gået 5000 km som demovogn, nyprisen på den er 356.000 kr., men forhandleren ville sælge den for 270.000 kr. Det er jo en betydelig besparelse, og vi ville få en klart bedre bil, end hvad vi ellers kunne få for de samme penge.

Svar

Det fremgår af bekendtgørelsens § 15 stk. 1, nr. 1, at lånet skal anvendes til køb af fabriksny bil. En demobil er ikke en fabriksny bil. Jeg kan dog ikke afvise, at kommunen kunne godkende en slutseddel med en demobil, men det vil helt bero på kommunens vurdering, og vil selvfølgelig kræve at garanti mm. er lig køb af fabriksny bil.

Jeg er bekendt med, at nogle borgere har forsøgt at klage over en afgørelse på afslag på køb af demobil, og i disse sager har borgeren ikke fået medhold i Det Sociale Nævn.

Der er som sådan ikke andet at gøre end at spørge kommunen, hvilket jo sker ved fremsendelse af slutseddel.