Gå til hovedindhold

Klinisk retningslinjer

Spørgsmål
Vi er en studiegruppe i gang med sygeplejeuddannelsen og fysioterapiuddannelsen, som er i gang med et projekt om sclerose, og hvorledes der arbejdes tværfagligt med dette indenfor vores områder.

Vi kan se, at der i 2011 er bevilget 2,1 mill. kr. på finansloven til bl.a. at udarbejde klinisk retningslinje. Ved I hvem der arbejder med disse retningslinjer?
Sidder I selv i arbejdsgruppen? Er det muligt at høre mere om, hvad der arbejdes med?
Svar
Vi har haft kontakt til Danske Handicaporganisationer (DH), som efterfølgende har henvendt sig til Sundhedsstyrelsen for at høre, hvad status er for udarbejdelse af kliniske retningslinjer for vederlagsfri fysioterapi, der er vedtaget at udarbejde for apopleksi, cerebral parese og sclerose.

Sundhedsstyrelsen er aktuelt i gang med at udarbejde projektbeskrivelser og plan for arbejdet.
Processen for arbejdet vil være forskudt. Man starter op på arbejdet med én klinisk retningslinje, således at erfaringerne fra arbejdet med den ene løbende kan benyttes i arbejdet med de to næste.

Første møde i den første arbejdsgruppe og den følgegruppe, der også skal nedsættes, forventes at blive afholdt ultimo marts/primo april. DH vil modtage en invitation til arbejdet.