Gå til hovedindhold

Keltigan N

Spørgsmål

Jeg er bare lidt nysgerrig, efter at høre om I kender til noget der hedder ?

Jeg har været inde og læse lidt om det og jeg synes det lød spændende. På www.keltican.dk stod der: "Keltican N er et produkt til at regenere nerverne, efter beskadigelse". Det kan ikke købs i Danmark, men i Tyskland.

På ovennævnte hjemmeside fortælles der om diskoprolaps og andre skader. Jeg kunne dog godt tænke mig at vide om der måske kigges på det med henblik på sclerose, eller om der måske er forsøg i gang nogen steder i verden med dette middel?

Så vidt jeg kunne læse har det ikke nogen bivirkninger?

Svar

Keltigan N er en blanding af såkaldte pyrimidin nukleotider, som i Tyskland forhandles som håndkøbsmedicin. Keltigan N anbefales blandt andet til behandling af diskusprolapser og en række andre gener med smerter eller påvirkning af nerver.

Der foreligger en enkelt undersøgelse af præparatets effekt på nervebetændelse ved sukkersyge, hvor der ikke kunne påvises en sikker effekt. Der foreligger ikke undersøgelser af effekt eller sikkerhed ved sklerose.

Præparatet er næppe skadeligt, men generelt vil jeg ikke anbefale at man indtager kemiske stoffer, hvis effekt ikke er undersøgt ordentligt, hvis man har sklerose.