Gå til hovedindhold

A-kasse og fleksjob

Spørgsmål

Min situation er følgende:

Jeg har læst til bibliotekar på revalidering og skiftede bagefter til Københavns Universitet. Er nu i gang med at skrive speciale og bliver færdig til maj. Under universitetsuddannelsen har jeg fået SU samt handicaptillæg. Jeg vil gerne begynde med at arbejde så hurtigt som muligt, når jeg bliver færdig. På grund af min sclerose kan jeg dog, desværre, under ingen omstændigheder arbejde på fuld tid.

Mine spørgsmål lyder:

Hvordan og hvad gør jeg, i den situation jeg står i? Hvis jeg melder mig ind i en A-kasse, skal jeg så oplyse at jeg har sclerose og hvad indebærer dette?

Hvordan forholder det sig desuden med fleksjob? Hvornår kan jeg søge om et sådan?

Svar

Du kan søge om afklaring i forhold til fleksjob, når du ønsker dette. Fleksjobordningen følger dig, og ikke en bestemt arbejdsgiver.

Da du forventer at være færdig til maj, og snart skal søge job, er det er vigtigt at vide, hvad du kan tilbyde en kommende arbejdsgiver. Jeg vil derfor anbefale dig, at du snarest tager kontakt til din kommune, med henblik på en afklaring af dine muligheder.

Det ville være godt, at have fået en afklaring om fleksordningen inden du søger job, men er dette ikke muligt må du i din ansøgning gøre opmærksom på, at det er deltidsjob du søger, samt at du er ved at søge om flekstilskud.

Når man er under fleksordningen vil man i ledighedsperioder modtage ledighedsydelse. Ledighedsydelsen er lidt lavere en højeste dagpengesats. Du vil derfor ikke få noget ud af at melde dig ind i en A-kasse.

Jeg vil her pointere, at du godt kan være i en fagforening uden at være i en A-kasse.