Gå til hovedindhold

Kan vi sikre hinanden ved dødsfald?

Spørgsmål
Vi er et ungt ægtepar - jeg har MS og min mand er rask - der har et spørgsmål: Er det muligt at tegne en livsforsikring, når man har MS?

Vi har samlet alle vore forsikringer i et og samme selskab. Jeg fik min ulykkesforsikring i dette selskab, efter MS-diagnosen og selskabet er oplyst om min sygdom.

Vi har ikke og skal ikke have børn, så det er ikke en krydsforsikring, men en almindelig livsforsikring, vi gerne vil have. Grunden til at vi spørger, er at vi vil købe hus og derfor gerne sikre hinanden med livsforsikringen.

Ved du om det er muligt? Ved du, om der er nogle selskaber, vi med fordel kan henvende os til, hvis vores eget ikke kan tilbyde os hver en livsforsikring? Findes der eventuelt andre, alternative, muligheder for at sikre hinanden?
Svar
Jeg forstår godt jeres ønske - det er vigtigt at sikre hinanden ved dødsfald, som husejere.

Det er ikke afgørende om det er en krydslivsforsikring eller ej, da der egentlig, udbetalingsmæssigt, er tale om det samme produkt, nemlig en løbende ydelse eller sum ved dødsfald.

Hvis din mand er sund og rask, er det ikke et problem for ham at lave en dødsfaldsforsikring der sikrer dig, det er en dækning til ham i tilfælde af din død der er udfordringen.

Det eneste jeg kan anbefale dig, er at kontakte de forskellige pensionsselskaber, være ærlig omkring din sygdom og høre om mulighederne. Hvis et af selskaberne vil tilbyde dig en dækning, skal du nok være opmærksom på at det er med forbehold for dødsfald som følge af MS.

Der er ikke rigtig andre muligheder for at sikre hinanden med mere end det man har af aktiver/værdier i forvejen, og da I er gift og uden børn vil ægtefællen automatisk arve alt.