Gå til hovedindhold

Kan pensionsselskabet kræve flere helbredsoplysninger når dækningen øges

Spørgsmål

Jeg har, i forbindelse med min pensionsopsparing i det firma hvor jeg arbejder, nogle forsikringer tilknyttet.

Nu vil de øge invalidedækningen og derfor fremsender forsikringsselskabet en helbredserklæring, som jeg skal udfylde, fordi jeg har en §56 sygdom.

Jeg kan godt forstå, at de skal vide hvordan og hvorledes det forholder sig med min MS, men at de stiller spørgsmå vedrørende min højde og vægt, mit helbred op til 10 år tilbage og andre ting, der i øvrigt ikke har noget med MS at gøre, er jeg noget uforstående overfor.

Kan de virkelig tillade sig, at lave den form for diskriminering?

Svar

Nu kan jeg ikke, ud af din mail, se om det er dit firma der ønsker dækningen sat op for alle de ansatte - det lyder sådan.

Jeg tror ikke at du skal føle dig diskrimineret, da en forøgelse af dækningen på denne måde, kan kræve afgivelse af personlige helbredsoplysninger. De normale helbredsoplysninger der skal afgives er typisk en 10-årig helbredserklæring, hvor man også
spørger til højde, vægt og går 10 år tilbage i tid.

Jeg tror at alle ansatte i firmaet har fået samme skema. Hvis det er et yderligere skema, andre ikke har fået, kan det skyldes at du korrekt har oplyst, at du har sclerose.

I det tilfælde kan selskabet afkræve de oplysninger de finder nødvendige for at indgå en aftale om forhøjelse med dig. Det er blot et standardskema du har fået, angående dit almene helbred.