Gå til hovedindhold

Kan min tavshed om min sygdom præge min pensionsordning i negativ retning

Spørgsmål

Er jeg forpligtet til at oplyse mit forsikringsselskab omkring min diagnose og vil det, i givet fald, forandre mine forsikringsbetingelser, samt prisen for forsikringen?

Jeg har for nylig forsøgt at skifte forsikringsselskab, men er blevet afvist hos samtlige selskaber på grund af min diagnose - heraf tvivlen om oplysningspligten og om, hvorvidt min "tavshed" kan præge mine eventuelle fremtidige forsikrngsspørgsmål, i en negativ retning?

Svar

Som jeg kan forstå, har du forsøgt at indhente andre tilbud forgæves, hvorfor du gerne skulle være nået til den konklusion at du skal holde fast i din nuværende pension.

Selskabet kan ikke, med baggrund i din sygdom, ændre pris og forsikringsbetingelser for din pensionsordning, så du gør ikke noget galt i at tale med dem. Hvis de orienteres, kan du få vejledning og være på forkant med tingene, hvis din situation forværres.

Nu kender jeg ikke dine dækninger i ordningen, men har du en kritisk sygdoms forsikring, kan det være den kan komme til udbetaling nu - det gør den ikke hvis selskabet ikke bliver gjort opmærksom på at du er syg. Øvrige dækninger kommer typisk først på tale når/hvis du mister evnen til at arbejde i større eller mindre grad.