Gå til hovedindhold

Kan man undvære en uges sprøjte med Avonex

Spørgsmål

Jeg er taget på 5 ugers ferie i USA. Jeg plejer at tage Avonex-pen, men har taget Avonex solvent/injektionsvæske med på ferien, da vi skal bo så mange forskellige steder uden køleskab.

Jeg fik samlet en sprøjte, som så ikke var tæt - injektionsvæsken løb ved siden af. Jeg mangler nu injektionsvæske til en sprøjte. Jeg åbnede derfor et nyt sæt.

Skal jeg undvære den sidste sprøjte, og så tage den, den dag jeg kommer hjem - 6 dage over tid? Og hvad sker der ved det? Skal jeg opsøge et apotek for at få en ny 1ml. sprøjte med injektionsvæske, jeg kan blande pulveret i? Og kan jeg "klikke" hvilken som helst sprøjte på? Og hvad er der i væsken, der står bare at det er injektionsvæske?
 

Svar

Selvfølgelig er det ærligt, at der er gået en sprøjte tabt, men du skal ikke bekymre dig så meget over det, for det er helt ok, at du først tager en sprøjte, når du kommer hjem, selvom der går 6 dage over tiden.

Avonex et et depot medicin, dvs at selvom du springer 6 dage over, vil du fortsat være fuld beskyttet med Avonex. Der går op til 4 - 6 uger, før alt Avonex er ude af kroppen, og dermed ingen effekt har. Det indebær at du har taget din Avonex  fast hver uge, ellers virker den ikke optimal. Derfor er det vigtigt, at du tager den fast hver uge for at få den fulde effekt af Avonex.

Jeg er ikke sikker på, at man kan købe en Avonex pen i udlandet. Herhjemme er det hospitalsmedicin. Det vil give mange besværligheder, og det koster over 7000 kr, idet du nok er nød til at købe en hel pakke til 4 uger. Så alt i alt er den bedst løsning at springe de 6 dage over, idet det ingen betydning vil få i det lange løb.