Gå til hovedindhold

Kan jeg være midt i et attak

Spørgsmål

Jeg har attakvis sclerose. Har haft diagnosen siden 1999 og har et godt forløb, forstået på den måde at jeg fungerer godt i det daglige med fuldtidsjob og familie med to børn, og mine attakker har været forholdsvis milde. Jeg har permanent nedsat følesans i venstre side af kroppen og havde synsnervebetændelse sidste år. Jeg tager ikke medicin.

Jeg har siden forrige mandag haft en meget mærkelig og/eller manglende smagssans. Min lugtesans fungerer fint. I ugerne forinden har jeg været meget træt og kroppen/musklerne har været helt "døde". I onsdags kontaktede jeg egen læge, som undersøgte halsen og ved prik i fingeren undersøgte om jeg havde en infektion, hvilket blev udelukket. Er det muligt, at jeg har haft et attak, og skal der gøres noget ved det?

Svar

Det kan godt være et lille attak. Jeg synes du skal opsøge din scleroseklinik, eller hvis afsluttet derfra genhenvises via egen læge. Det er vigtigt at få dokumenteret om det er et attak, i forhold til om du er kandidat til attakforebyggende behandling. Som udgangspunkt skal du have haft min. 1 attak indenfor det sidste år (men det opfylder synsnervebetændelsen måske) for at komme i betragtning, men det er en overordnet vurdering, og du har jo hidtil haft er mildt forløb.