Gå til hovedindhold

Kan jeg tegne lønsikring når jeg er i flexjob

Spørgsmål

Mit spørgsmål går helt overordnet på om man kan tegne en lønsikring hos sit forsikringsselskab, når man har et flexjob? (Jeg har kontrakt på min arbejdsplads til pensionsalderen). Udover at få at vide om det i det hele taget er muligt at tegne en sådan forsikring, vil jeg også gerne høre, om man da skal fortælle sit forsikringsselskab, at man er i flexjob? På lønsedlerne fremgår det jo ikke nogle steder, at man er i flexjob.

Svar

Alle forsikringsselskaber kræver at man afgiver en række helbredsoplysninger for at tegne en , og det er disse helbredsoplysninger der afgør om man kan tegne forsikringen eller ej. I dit tilfælde, hvor du er i flexjob på grund af sclerose, tror jeg desværre ikke der er mulighed for at tegne denne dækning.

Hvis det er den type lønsikring som der tegnes via A-kassen og dækker ved arbejdsløshed, er der måske en større mulighed for at tegne den ønskede dækning, da den blandt andet også dækker ved arbejdsløshed der ikke skyldes sygdom.

Hvorvidt du kan tegne dækningen må jeg henvise dig til din A-kasse. Jeg vil ikke anbefale dig at fortie din situation, da det i sidste ende kan betyde at du ingen dækning får, selvom du har indbetalt penge for dækningen.