Gå til hovedindhold

Kan jeg miste mit kørekort

Spørgsmål
I december 2010 på vej til arbejdet blev jeg standset af politiet pga. en færdselsforseelse.
Det skete desværre også i juli 2007, og da jeg først kom i retten næsten 2 år senere i maj 2009 og her fik en betinget frakendelse af kørekortet, frygter jeg nu, at det denne gang bliver en ubetinget frakendelse.

Jeg vil skynde mig at sige, at jeg snart er 50 år, og kun har været stoppet 4 gange i de 32 år jeg har haft kørekort. De 2 af gangene blev alle billister stoppet, og fik kontrolleret kørekort og lov at køre videre. De andre 2 gange er de førnævnte, hvor jeg første gang kørte mere end 60% for hurtigt, anden gang er lidt mere kompliceret. Jeg kan ihvertfald ikke gennemskue forbrydelsen, og har skrevet og anmodet om aktindsigt, hvad jeg venter på at få.

Jeg har aldrig været involveret i en ulykke, og har aldrig fået et klip i kortet.
Jeg har fået en indkaldelse/stævning tror jeg det hedder, til at møde i retten i oktober 2011. Og her frygter jeg at miste mit kørekort ubetinget i ½ år, hvilket kan betyde, at jeg også mister mit job/flexjob igennem 24 år.
Jeg har haft sclerose siden 1991, diagnosen blev stillet i 1997. Jeg bor på midtsjælland og arbejder i storkøbenhavn. Transport med det offentlige er ikke muligt, da det vil tage 2 timer hver vej, og jeg ikke er i stand til at gå de 1,5 km. til bussen, som dagen vil starte og slutte med, ej heller mellem de forskellige transportmidler undervejs. Jeg er tilkendt invalidebil.
Svar
Det er i sidste ende en dommer, som skal vurdere, om din forseelse er alvorlig nok til, at du kan blive frakendt dit kørekort. Når man tænker på, hvor vigtigt dit kørekort er for dig – både i relation til dit arbejde og din sygdom som sådan – vil jeg mene, at det vil være fornuftigt for dig at søge advokatbistand allerede på nuværende tidspunkt.  

Jeg vil derfor foreslå, at du hurtigst muligt kontakter en advokat med speciale i strafferet. En del advokater (også i nærheden af din bopæl) beskæftiger sig med emnet til daglig, og vil mere konkret kunne rådgive dig om, hvordan du bedst griber sagen an.  

Jeg håber, at sagen falder ud til din fordel, og at du ender med at kunne beholde dit kørekort.