Gå til hovedindhold

Kan jeg fortsætte med Copaxone i Danmark

Spørgsmål

Jeg er en dansk statsborger bosat i USA, som har haft sclerose (Multiple Sclerosis) siden 2000. Jeg er på 40 ml Copaxone indsprøjtninger tre gange om ugen, og får det hele betalt undtagen $50, som jeg selv skal betale.
Jeg har tre børn, som nu alle er "fløjet fra reden". Derfor har jeg omsider en chance for at rejse hjem til Danmark, som jeg har savnet i så mange år. Jeg er ved at finde ud af, om jeg kan overleve alene i Danmark. 

Derfor vil jeg spørge:
Når jeg kommer hjem, hvilken slags læge skal jeg så se vedrørende min sclerose for at få min medicin? (Her i USA er det en neurolog man ser).
Er der et program, hvor man kan få financiel støtte til de virkelig dyre indsprøjtninger? I USA koster de $4.000 pr. måned.
 

Svar

Hvis du er dansk statsborger og flytter til Danmark, dvs. får dansk bopæl og folkeregisteradresse, vil du få dækket alle medicin- og lægeudgifter i forbindelse med din sclerose. Du kan derfor fortsætte din Copaxonebehandling uden at skulle betale noget. Medicinen udleveres på et MS center i den region, hvor du skal bo. Hvis du ved, hvor du skal flytte hen, kan du kontakte det nærmeste sygehus, og spørge hvor din nye MS klinik ligger. Din amerikanske læge eller din nye praktiserende læge i Danmark kan henvise dig til MS klinikken. Det kan være en fordel, at din amerikanske læge henviser, da det så vil være lettere at planlægge en tid hos den neurolog, der fremover skal følge dig.