Gå til hovedindhold

Kan jeg få hjælp til at lære at køre på cykel

Spørgsmål

Hvis muligt, vil jeg sætte stor pris på dine tilbagemeldinger på følgende to emner:

1. Gør sclerosen en mere klodset?

2. Kan man få hjælp til at lære at cykle på handicapcykel? Jeg havde, noget naivt, forestillet mig, at hvis jeg fik en sådan, kunne jeg komme rundt lige så nemt, som da jeg kunne cykle på almindelig cykel, men det er virkelig en helt anden ting.

Svar

&#160

Jeg vil ikke sige at man bliver mere klodset af at have sclerose, men mange bevægelser kan blive besværliggjorte på grund af sclerosen. Ting og funktioner du tidligere har kunnet med lethed kan blive svære eller umulige at udføre, alt efter hvordan din sclerose udvikler sig for dig.

Jeg vil anbefale dig at du får en samtale med din behandlene læge, for at få talt dine symtomer og problemstillinger igennem, sådan at du kan få et klarere billede af din situation. Jeg vil også anbefale dig at gøre brug af en af Scleroseforeningens rigtige gode psykologer, for igen at få styr på din situation, begrænsninger og muligheder - for det sidste er der også mange af.

Du spørger om du kan lære at cykle på en handicapcykel og jeg læser dit spørgsmål som at du allerede har anskaffet dig en. Handicapcyklerne er meget forskellige at køre på, det vil sige at den cykel der er nem for én person kan være meget svær for en anden.

Det er meget vigtigt at afprøve den endelige cykel inden man køber den, for at sikre at man har den der passer til en selv.

Information om handicapcykler kan findes på: www.hmi-basen.dk.

Det er desværre normalt ikke muligt at få hjælp gennem kommunen, til at lære at køre på en handicapcykel. Jeg har desværre slet heller ikke kunne findet nogen oplysninger om steder hvor en sådan træning kunne foregå. Det eneste jeg kan forstille mig er, hvis du har en god ven eller et familiemeddlem. der vil køre ved siden af dig på cyklen, indtil du er blevet trafiksikker.

Held og lykke med.