Gå til hovedindhold

Kan jeg beholde min bil ved gældssanering

Spørgsmål
Jeg er en fraskilt pige, som har haft sclerose siden 1987. Jeg har en bevilget handicapbil - ja faktisk er det nr. 4 i rækken - jeg bruger den til behandlinger som fysioterapi, svømning, besøge min familie som bor på Fyn, samt min datter der bor i København. Ja, jeg er meget afhængig af min bil, bare det at kunne komme ud og handle, for de offentlige transportmidler kan jeg ikke benytte.

Nu er situationen desværre sådan, at jeg har været nød til at søge en gældssanering efter skilsmissen.
Mit spørgsmål er så, jeg har 2,5 år tilbage at betale min bil i, kan jeg beholde min bil, eller bliver jeg tvunget til at skulle af med den?
Det ville ihvertfald forringe min livskvalitet meget i min hverdag.
Svar
Det er skifteretten, der skal afgøre, hvordan din økonomiske situation skal være efter gældssaneringen. Hvis du får ret til gældssanering, så bliver gælden nedskrevet til et beløb, som du kan afdrage over en kortere årrække. Som udgangspunkt skal din formue og dine indtægter bruges til at afdrage på gælden. Men det skal naturligvis også være muligt at leve et almindeligt og værdigt liv både før, under og efter gældssaneringen.

Jeg synes derfor, at du skal fastholde overfor skifteretten, at du gerne vil beholde din handicapbil. I sidste ende er det dog skifterettens afgørelse, og du kan derfor blive tvunget til at sælge, hvis ikke skifteretten er enig med dig.