Gå til hovedindhold

Kan det være rigtigt, at jeg stilles dårligere når min virksomhed skifter pensionsleverandør

Spørgsmål

Jeg fik i efteråret diagnosen sclerose. Jeg nu blevet opmærksom på at min arbejdsgiver skal til at flytte pension og forsikringer til et andet selskab, hvor jeg, på grund af diagnosen, ikke kan blive forsikret uden en masse klausuler.

Jeg har fået afslag på at fortsætte min nuværende dækning, da der ikke bare kunne blive betalt for én person. Der var heller ingen muligheder for at flytte de samme vilkår over på en privat betalt pension og forsikring.

Kan det virkelig være rigtigt og hvad gør jeg?

Svar

&#160

Nu ved jeg ikke hvor syg du er p.t., men alle de klausuler du umiddelbart er blevet påført skyldes jo at du ikke har kunne afgive tilfredsstillende helbredsoplysninger i det nye selskab.

Din ledelse burde havde været opmærksom på denne problemstilling, hvis du på et tidspunkt, forud for beslutningen, har fortalt dem om din sygdom og har dermed truffet en beslutning med denne viden om at du måske ikke kunne blive antaget i det nye selskab.

Det er korrekt, at du ikke kan fortsætte hos dit nuværende forsikringsselskab på de samme betingelser som du havde, nu hvor der kun vil være dig tilbage. Det vil nemlig sige at visse forsikringer ændres og priserne for dækningerne stiger.

Dog er det umiddelbart sådan, at hvis du kan leve med ændringer og stigninger, kan du fortsætte med dit nuværende forsikringsselskab som selskab og stadig lade din arbejdsgiver betale til denne ordning, uden at skulle udfylde helbredsoplysninger igen.