Gå til hovedindhold

Kan det svare sig at tegne en sundhedssikring

Spørgsmål

Jeg er blevet anbefalet at tegne en sundhedsforsikring. Med en sådan vil der jo ikke være dækning for "uheld" som skyldes sclerosen.

Mit spørgsmål er så: Vil forsikringsselskaberne ikke altid komme tilbage til, at det har relation til sclerosen?

Jeg kan godt se for mig, at hvis jeg falder og brækker et ben, og vil benytte forsikringen til en hurtigere behandling, så ville det jo nok ikke kunne lade sig gøre, da det måske kunne være sclerosens skyld at jeg faldt.

Men skulle jeg for eksempel, worst case scenario, få kræft. og vil have hurtig behandling, hvad er mine chancer så for at kunne få det?

Med andre ord: Er det helt unyttigt at tegne en sådan forsikring?

Svar

En sundhedssikring, er en af de få forsikringer hvor der ikke skal afgives helbredsoplysninger ved tegning, idet den generelt undtager eksisterende lidelser - altså i dit tilfælde sclerose.

Du har ret i, som du skriver, at der meget vel kunne komme en afvisning i forbindelse med et brækket ben, hvis det kan henledes til sclerosen, men hvor skillelinjen præcis er, er svært at sige.

Der vil altid være tale om en vurdering, i første omgang af det pågældende pensionsselskab eller deres eventuelle samarbejdspartnere. Denne vurdering ligger jo dog typisk med baggrund i den vurdering du sikkert har fået hos egen læge eller lignende, allerførst.

Jeg er ikke læge og kan derfor ikke forklare dig hvad der kan skyldes sclerosen og hvad der ikke kan. Dog er jeg sikker på, at der er ret mange ulykker og sygdomme du kan blive ramt af uafhængigt af sclerosen, herunder kræft, hvorfor jeg fortsat vil anbefale dig at tegne en sådan forsikring.