Gå til hovedindhold

Kan det stadig være sclerose

Spørgsmål

Jeg er 28 år og har ikke andre sygdomme. Jeg er i gang med udredning for sclerose. MR scanningen så fin ud. Jeg afventer nu svar på rygmarvsvæskeprøve samt SEP/VEP. Kan det stadig være sclerose?

Symptomer: Konstant summen og prikken i hænder og fødder, primært højre side. Stor træthed. Føler nemt overanstregelse/smerter i højre arm og ben. Smerter primært bag højre øje og svært ved at fokusere/lidt sløret syn. Forstærkes ved sollys eller hvis jeg skal koncentrere mig om fx at læse i mere end 5 min. Bliver nemt svimmel og utilpas ved bevægelse.

Svar

Mistanken er rejst, man laver en udredning, og man får ikke alle svar på en gang. På symptomerne kunne man mistænke sclerose, men det er sjældent begge arme og ben ved debut, og der er ikke fundet læsion der forklarer det, hvorfor sclerose som forklaring på dine symptomer er usandsynligt.

Jeg ved ikke, om man har scannet rygmarven med, men selv om man havde, ville det ikke forklare synsgenerne. Måske har du behov for briller? Du kan få målt dit syn hos en optiker eller bestille tid hos en øjenlæge. Det kan du gøre uden en henvisning.
Jeg håber man finder en forklaring. God bedring.