Gå til hovedindhold

Kan de tage min udbetaling fra mig, hvis jeg får det en smule bedre

Spørgsmål
Mit største problem med sclerosen er, at jeg altid er svimmel. Dette er værst når jeg er i lodret position (det vil sige når jeg går eller står), så kan jeg ikke se eller høre. Derfor har jeg fået tilkendt pension.

Nu har man dog fundet ud af at blodtrykspiller kan tage toppen af denne tilstand, hvilket selvfølgelig er dejligt. Men mit pensionsselskab fratager mig min pension, hvis der nogensinde vil komme bedring i min tilstand. Og der er da bedring, men på en skala fra 1-10, var den før 10 og er måske 8 nu. Meget svær hovedpine men altså dog en ændring.

Har I erfaring med hvordan man skal forholde sig? Vil ikke snyde forsikringsselskabet, men min arbejdsevne er klart ubetydelig og har hjemmehjælp, så jeg vil aldrig kunne klare et job igen.
Svar
Det lyder, på trods af din bedring, til at din arbejdsevne fortsat er nedsat til det ubetydelige, så hvis den er nedsat med over 2/3 hvilket jeg formoder, vil dit pensionsselskab ikke kunne stoppe/nedsætte udbetalingen på din tab af erhvervsevneforsikring.

Forsikringsselskabet vil jo løbende følge op på din helbredstilstand, så du behøver ikke selv at kontakte dem.

Min konklusion er, at du ikke skal bekymre dig unødigt. Du kan, som du selv skriver, ikke klare et arbejde på nuværende tidspunkt.