Gå til hovedindhold

Kan de ændre deres vurdering af mig

Spørgsmål

Jeg fik tilkendt udbetaling fra min tab af erhvervsevne forsikring - ved 50% tabt arbejdsevne - tilbage i august 2010, lidt efter at jeg var blevet visiteret til fleksjob på 18 timer af kommunen. Pensionsselskabet sendte mig et brev i slutningen af oktober, for at vurdere om jeg stadigvæk er berettiget.

Jeg skulle sende mine sundhedsoplysninger samt de 2 sidste årsopgørelser. De har nu udbedt sig de 3 sidste lønsedler, da de mener at jeg tjener for meget. Der er intet der har ændret sig, siden jeg fik tilkendt pensionen, men de vurderer åbenbart anderledes nu end tidligere. Kan de det?

Jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg skal rette mig efter, skal jeg gå ned i løn? 

Svar

Først og fremmest må det være det grundlag du i første omgang fik tilkendt din udbetaling fra tab af erhvervsevne, der stadig må være gældende. Med andre ord, de kan ikke ændre dine vilkår, når forsikringen er under udbetaling. Jeg kan ikke ud af din mail læse om din løn for nuværende er den samme som tidligere, måske det er fordi denne er steget.

Da fleksjobbene vandt indpas, ændrede en del pensionsselskaber på deres vilkår, således at man ikke både kunne opnå fuld løn udbetaling (inkl. fleksjobydelse) samt udbetaling fra tab af erhvervsevne, og på denne måde være stillet bedre økonomisk, hvis man var syg kontra rask.

Jeg vil anbefale dig at rette henvendelse til dit pensionsselskab og bede om en skriftlig redegørelse. Med denne redegørelse kan du så evt. kontakte Forsikring & Pension, og høre hvad de har at sige til sagen.