Gå til hovedindhold

Kan borellia være årsag til MS

Spørgsmål

Jeg vil meget gerne høre, hvad I mener om nedenstående, som jeg har hørt/læst?

Joan E. Nielsen nye studier viser at MS ikke begynder inde i hjernen. MS kan være en overset kronisk Borrelia infektion. Studier viser spirokæter i hjernen hos MS patienter selv efter længere varende behandling med antibiotika. 

Hvorfor giver man ikke antibiotika som udgangspunkt, for at udelukke borrellia, inden diagnose og opstart af ms-medicin?

Svar

Der er mange mennesker, der har en mening om hvad årsagen til MS kan være. Der kræves dog meget grundig argumentation og bevisførelse for en helt ny MS terori, før man evt. kan begynde at behandle sygdommen udfra nye principper. F.eks. har en række forskere igennem årtier forsøgt at bevise, at virus skulle være den direkte udløsende faktor ved MS, uden dette nogensinde har kunnet dokumenteres. 

Jeg har endnu ikke hørt at borellia spirokæten skulle have noget med MS at gøre, men hvis forskere har fået en ide om at der kunne være en sammenhæng, må de forfølge denne tanke og redegøre for deres resultater, så de kan vurderes af andre MS forskere.

Hvis du søger i databasen PubMed (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=lyme%20borreliosis%20multiple%20sclerosis), vil du derimod kunne finde en række artikler, der redegør for, at borreliose i central-nervesystemet, kan ligne MS til forveksling.