Gå til hovedindhold

K2 for skrøbelige negle

Spørgsmål

Jeg er blevet anbefalet af en biopat, at tage K2 for at afhjælpe skrøbelige negle. Men jeg husker, da jeg efter min sclerosediagnose købte vitaminer, blev jeg anbefalet OmniX, fordi den ikke indeholder jern og K-vitamin. Så skal jeg helst holde mig fra K-K2?

Svar

K-vitamin største funktion er at hjælpe til med at størkne blodet, men har også betydning for samspillet mellem D-vitamin og kalk og dermed betydning for knogler og bindevæv. Der findes tre forskellig K-vitaminer. K2 som du spørger til her, dannes af bakterier i den sunde tarmflora. Mennesker der er raske, behøver derfor ikke bekymre sig om K-vitamin mangel. Men det er vigtigt at sørge for at spise sundt, og sørge for at man har en sund tarmflora, evt. ved hjælp af Cultura eller mælkesyrebakterier.

Grunden til at du er blevet anbefalet OmniX, er at der er nogen der mener, at for meget blodophobning i hjernen og dermed udskilles af jern, kan være med til at give sclerose. I dag er der ingen fra den medicinske verden der mener, at der er nogen sammenhæng mellem jern, K-vitamin og sclerose. Så man kan godt tage vitaminpiller med jern, og K-vitamin når man har sclerose.

Jeg har ikke hørt, at der er en sammenhæng mellem skrøbelig negle og K-vitamin. Jeg har i stedet hørt, at det kan være godt at tage B-vitamin, kalk, D-vitamin, zink og silicium for skrøbelig negle.