Gå til hovedindhold

Jobsøgning som flexjobber

Spørgsmål

Jeg fik diagnosen sclerose i september 2007, under graviditet nummer to. I midten ( det vil sige ca. i august 2008) af den tilhørende barsel søgte jeg så om fleksjob. Dette fik jeg godkendt i november 2008, uden arbejdsprøvning eller lignende, så der var jeg vel heldig.

Da min barsel sluttede i december 2008 begyndte jagten så på et fleksjob, hvilket i finanskrisens tid ikke er videre nemt. Jeg har lige afsluttet 8 ugers virksomhedspraktik et sted jeg selv fandt. Desværre føler jeg det nu som om jeg hænger i et tomrum,på grund af min virksomhedskonsulent.

Jeg har intet hørt fra ham på noget tidspunkt under hele opholdet. Der skulle have været et midtvejsmøde der aldrig blev til noget, så kan jeg "tillade mig" at stille nogen krav til ham? Skal jeg vente på at han kontakter mig eller hvad?

Jeg siddder stort set hver dag foran computeren for at finde arbejde men er der ingen støtte at finde i "systemet"?

Svar

Det er vigtigt for dig at få en dialog med konsulenten, og bestemt ikke et unaturligt ønske/krav.

Du skal overveje hvilke ting du vil bruge ham til, før du kontakter ham, også for at du bedre kan forklare ham dine ønsker og ideer, så han også har noget at tage stilling til, så han bedre kan hjælpe dig.

Nu ved jeg ikke hvad du mener med støtte fra "systemet". Her tænker jeg på om du mener med hensyn til jobsøgning, eller om det er med hensyn til flexjob generelt?

De fleste opslåede job er fuldtidsjob, som du sikkert også har erfaret, men det mener jeg ikke skal forhindre dig i at skabe en dialog, med den arbejdsplads du finder interessant.

Det du kan gøre er, på linie med andre ansøgere, at sende en ansøgning til virksomheden, hvor du beskriver dine erfaringer, forklarer dit ønske om at arbejde hos dem og samtidig beskriver din situation med hensyn til flexjob. Med det som baggrund laver du en telefonopfølgning for at få en dialog med arbejdsgiveren.

Dialogen er vigtig, især når du ønsker at indlede et samarbejde baseret på en flexordning.

Din dialog med arbejdsgiveren kan dels bruges som afklaring om job hos dem, men kan også bruges til at søge råd og vejledning vedrørende din ansøgning, hvordan arbejdsgiveren ser muligheder for dig - dels hos dem selv men måske også i andre virksomheder. Kort sagt, til at høre om vedkommende har nogle gode ideer til dig i din jobsøgning - måske kender han andre, internt eller eksternt, du kunne have glæde af at kontakte.

Held og lykke.