Gå til hovedindhold

Jobskiftemuligheder

Spørgsmål

Hvis man har et fysisk præget arbejde, som for eksempel håndværker, er der så nogle jobs man erfaringsmæssigt har mere held med at gå over i end andre?

Svar
Ud fra den måde du skriver, tolker jeg det som du ikke kan/vil have noget fysisk arbejde mere, og derfor vil skifte til andet "lettere" arbejde.

Umiddelbart er der ikke nogen statisk, der kan bruges som udgangspunkt, men som generel betragtning, er det nemmere at blive inden for det område, man har stor erfaring inden for. Dette betyder at man med fordel kan kigge på, hvilken viden man har om de produkter og værktøjer man betjener sig i sit arbejde, og ud fra det, kigge på, hvem der leverer og producerer disse.

Eksempelvis el-værktøj: Mærk efter, hvor store er de i Danmark, hvordan ser deres organisation ud, hvordan sælger de deres værktøj, hvem er deres kunder, hvilke typer medarbejdere har de brug for, har de servicefunktion, fejlmeldinger, lager osv.? Ud fra den information kunne du afdække om de, eller deres kunder/ forhandlere, kunne tænkes at have brug for en med din viden, inden for dit erfaringsområde. I den forbindelse kan du jo også få afdækket, om det er nødvendigt med kursus, eller anden erfaring, for at få et job inden for området.

El-værktøj var bare et eksempel, det kunne være alt fra maskiner, almindeligt værktøj, graveudstyr etc.

Så det er en god ide, at skabe sig et overblik over de berøringsflader dit fag har, og så ud fra det, skabe dialog med dem du kan finde frem til, høre dem om deres interesse for en med din baggrund, evt. hvad du mangler for at blive interessant for dem, og måske også om de har nogle gode ideer til dig, om hvad du kunne gøre. Lidt som at smide en sten i vandet.

Det fremgår ikke om du er i job, hvis ikke, er der gode muligheder for at komme i praktik for at prøve nye arbejdsområder af. Og ad den vej få en afklaring.

Jeg håber du kan bruge mit svar, og hvis du skulle have brug for at blive mere konkret, er du altid velkommen til at vende tilbage.