Gå til hovedindhold

Jeg vil gerne flytte sammen med min kæreste.

Spørgsmål

Jeg vil gerne flytte sammen med min kæreste og vores børn, men hvordan skal jeg forholde mig? Jeg bor nu i en handicapvenlig bolig (2 rums), som kommunen har givet mig. Min kæreste bor i en lejlighed på 1. sal uden elevator i en anden kommune.

Svar

Jeg forstår det sådan, at det ikke er muligt for jer at flytte sammen i din kærestes lejlighed? I vil derfor være nødt til at finde handicapegnet bolig ved jorden, hvor der kan være plads til jer alle. Det kan godt være vanskeligt, da de fleste handicapegnede boliger ikke har den størrelse, men der er ikke andet at gøre end at spørge.

Du kan henvende dig til Visitationen i din kommune, og høre om mulighed for visitering til en større bolig evt. tage din visitering af handicapegnet bolig med dig til kommunen, hvor din kæreste bor. I bør selvfølgelig undersøge via boligselskaberne generelt, hvor der er boliger, som kan være egnede - men som måske ikke decideret er i kategorien handicapegnede. Jeg ved ikke, om din kæreste evt. har mulighed for at bytte i det boligselskab, hvor hun bor? Spørg under alle omstændigheder.

Jeg går ud fra, at I er klar over, at sociale ydelser omregnes, når I bor sammen.