Gå til hovedindhold

Jeg kan ikke komme til neurolog

Spørgsmål

Jeg har det problem, at min læge ikke hører på mig, når jeg fortæller hende at jeg føler svie og brænden i min krop . Det hele startede for 2 år siden. På daværende tidspunkt var det kun i højre ben - nu er det stort i set hele kroppen.

Min læge har taget adskellige blodprøver på mig og alt ser normalt ud. Jeg har været til reumatolog og hun fandt intet. Jeg har gentagne gange forsøgt at komme til neurolog, men min læge mener ikke hun kan henvise mig på de symptomer jeg har.

Jeg kan stort set sove 3 dage i træk og stadig føler jeg træthed. Mit spørgsmål er nu: Hvordan er det muligt for mig at komme til neurolog?

Grunden til at jeg skriver her, er at 2 personer som begge er scleroseramte, ufhængigt af hinanden, har sagt til mig, at de tror jeg har sclerose.

Jeg er mildest talt ved at gå op i limningen, da jeg ikke føler at jeg kan fungerer normalt. I en alder af 40 år, har jeg har svært ved at gå for længe og når jeg har gået en tur kræver det at jeg sover.

Jeg håber I har et foreslag til hvorledes jeg kan komme videre og blive undersøgt af en neurolog, så jeg eventuelt kan få be- eller afkræftet en eventuel sclerose-diagnose.

Svar

desværre ikke muligt for mig at vurdere dine symptomer herfra. For atgøre dette i diagnostisk øjemed kræves en grundig udspørgen og
neurologisk undersøgelse og det vil være forkert at besvare dit spørgsmål påandet grundlag.

Hvis du ikke føler at dine symptomer er undersøgt tilstrækkeligt, kan du snakke med de læger, du har været i kontakt med, endnu en gang. Ellers kan man bede om at få en ny vurdering af en anden læge - en såkaldt 'second opinion.