Gå til hovedindhold

Jeg har forhøjet min forsikring, nu vil pensionsselskabet ikke erstatte det fulde beløb

Spørgsmål

Jeg er løbet ind i problemer med mit pensionsselskab og udbetaling af det rette beløb for kritisk sygdom.

Kort fortalt, nåede jeg retmæssigt at forhøje mine forsikringer 4 dage inden jeg fik diagnosen MS. Pensionsselskabet godkender min diagnose men påstår at min diagnose blev stillet den dag jeg var til MR-scanning.

Jeg har fået på papir, af min speciallæge, at min diagnose blev stillet den 18.10.2010 på scleroseklinikken. Men Nordea fastholder stadig at min diagnose blev stillet den 21.9.2010, altså den samme dag jeg lå i MR-scanningsmaskinen.

Jeg har klaget over deres afgørelse, men de fastholder beslutningen, på trods at jeg altså har, sort på hvidt, at diagnosen blev stillet den 18.10.2010. Jeg har fået udbetalt 50.000 kroner, men jeg mener at jeg er berettiget til det forhøjede beløb på 580.000 kroner.

Af forsikringbetingelserne fremstår der at diagnosen skal være stillet på en neurologisk afdeling, der skal have været flere attaker samt at disse skal have været bekræftet ved blandt andet MR-scanning.

Er jeg forkert på den, eller har jeg ret i at pensionsselskabet bare gerne vil se om de kan komme udenom at udbetale det forhøjede beløb?

Svar

Det er utrolig svært, ud fra din mail, at sige om du er blevet behandlet korrekt eller ej.

 

Overordnet set må man jo ikke være i ond tro når man forhøjer sin dækning. Det vil sige, har man en mistanke om sygdommen når man forhøjer dækningen, kan forsikringsselskabet undlade at udbetale i en efterfølgende skadesituation. Jeg går ud fra du ikke skulle udfylde helbredsoplysninger hos pensionsselskabet da du forhøjede dækningen, ellers ville mistanken måske være"fanget" der, og du ville ikke kunne forhøje dækningen.

 

Der er dog, i din beskrivelse, flere argumenter der også taler for en større udbetaling, men der skal vi helt ind i sagen, hvilket jeg ikke kan hjælpe med herfra.

 

Jeg vil derfor anbefale dig at kontakte Forsikring & Pension, se mere på www.forsikringogpension.dk, for en nærmere dialog om lige præcis din sag.