Gå til hovedindhold

Jeg er skuffet over pensionsselskabets måde at behandle mig, vil du hjælpe mig

Spørgsmål

Jeg har i marts fået stillet diagnosen DS. Jeg blev sygemeldt fra et fleksjob på 20 timer i december 2005 pga. et attak. Jeg har en pensionsordning, hvor DS er omfattet af kritiske sygdomme, men der har været meget ævl frem og tilbage, hvorvidt jeg er berrettiget til erstatning eller ej.

Jeg står som "hvilende medlem" hvilket vil sige, at der ikke indbetales noget pt. Efter at have erkendt, at de havde lavet en fejl, ved ikke at tilbyde mig, at jeg kunne stå som almindeligt medlem i tre år, uden at skulle betale bidrag, var det næste, at jeg var optaget under begrænset vilkår. Dette bevirker begrænset dækning ved død og mistet arbejdsevne.

Nu er situationen så den, at de overhovedet ikke vil betale noget. Kan det virkelig have sin rigtighed?

Jeg er blevet tilkendt førtidspension fra det offentlige fra d.1-12.2007. Jeg er temmelig forvirret over flere forskellige tolkninger af denne sag, og er dybt skuffet over at man kan betale til en pensionsordning med gruppeliv, men når man så bliver syg, ja så vasker de bare hænder. Da de skulle modtage pengene var der ikke noget i vejen.

Svar

Det er absolut ikke altid nemt at gennemskue de forhold, der gør sig gældende ved tvistsager som denne, og det er utrolig vigtigt, at sagen bliver behandlet korrekt ud fra de oplysninger, der er til stede.

Det lyder til at problematikken nu står på, om de som selskab skulle have oplyst dig, at du kunne stå som almindeligt medlem i 3 år i stedet fot hvilende medlem. Jeg tror det er det der i sidste ende vil afgøre, om du er berettiget til erstatning eller ej.

Jeg vil anbefale dig at rette henvendelse til Forsikring & Pension på tlf. 3343 5500, de kan hjælpe dig mere uddybende i denne type af sager. Se evt. mere på www.forsikringogpension.dk.