Gå til hovedindhold

Jeg brød sammen på mit arbejde

Spørgsmål

Jeg blev diagnostiseret i december sidste år, og det var umiddelbart en hård en at sluge - jeg skulle egentlig bare have foretaget en øjenoperation, men i den forbindelse opdagede lægerne så sclerosen.

Som om det ikke var nok at få sclerose-diagnosen, blev min mand syg i februar - han var ved at dø af en farlig infektion og måtte være indlagt i 2 måneder på hospitalet.

Med til situationen hører desuden at min mand har 2 store børn, som er meget barske af og til, da de på en eller anden måde syntes at jeg er "den onde stedmor".

Jeg måtte i går kontakte min egen læge, fordi jeg ikke kan klare mere og brød fuldstændig sammen på mit arbejde. Min egen mening er jeg nok burde få psykologhjælp, fordi de ting som vedrører min mand og hans børn, vil han ikke snakke om, og det tror jeg helt sikkert vil kunne hjælpe mig.

Mit spørgsmål til dig er: Er det normalt at få det sådan, at man måske ikke kan være i stand til hverken at arbejde, ordne hus m.m.?

Svar

Din reaktion er helt normal i forhold til de voldsomme oplevelser du har været ude for - både det at du har fået diagnosen sclerose, og at din mand blev så alvorlig syg bagefter.

Det, du beskriver, er krisereaktioner, som vi oplever hos mange nydiagnosticerede. Krisereaktionerne kan skyldes at du bliver overvældet af de tanker og følelser, som det at have fået sclerose sætter i gang. Det kan føre til følelsesmæssige udsving og til at du bryder sammen på dit arbejde. Derudover kan der komme en angst og usikkerhed omkring fremtiden.

Du har så, oven i dette, haft en mand der blev alvorlig syg lige efter at du blev diagnosticeret. Dette kan have betydet at du ikke har haft tiden og pladsen til at få bearbejdet det at have fået sclerose. Det, at I begge fik alvorlige diagnoser lige efter hinanden, kan også have påvirket jeres familiesituation - både jeres parforhold og jeres forhold til børnene.

Mange nydiagnosticerede benytter sig af vores tilbud om psykologsamtaler. Hvis du ringer i psykologernes telefontid på hverdage mellem kl. 11 og 12 på tlf. 36463646, vil vi kunne snakke videre om hvad dit behov er; det kan være at du har behov for nogle individuelle samtaler, det kan også være at det ville være godt for dig og din mand at I fik nogle parsamtaler, hvis I begge er interesseret i dette.

Derudover starter vi løbende grupper for nydiagnosticerede. I disse grupper er der to psykologer tilknyttet.