Gå til hovedindhold

Invalidebil m.v.

Spørgsmål

Når jeg er scelroseramt og skal igennem en bodeling ved skilsmisse, mener du så, at alle lokale advokater har det fornødne kenskab til bidrag i forhold til min situation? Det jeg mener er, kan jeg vælge en hvilken som helst advokat, der normalt varetager skilsmisser/bodeling?

Herudover vil jeg også gerne høre dig, om der er andet end min handicapbil jeg skal være opmærksom på, ved bodeling?

Jeg regner med, at det jeg har bragt ind i ægteskabet, det vil sige møbler, service og lignende, er mit og ikke skal indgå i bodelingen.

Svar

Det er min opfattelse, at en lokal advokat kan hjælpe dig i forbindelse med bodeling. Prøv at undersøge, om der i lokalområdet er en advokat, der specielt beskæftiger sig med familieret.

Invalidebil vil generelt blive betragtet som et aktiv af personlig art, i medfør af lov om ægteskabets retsvirkninger § 15 stk. 2.

Særlige forhold kan gøre sig gældende, hvis der er tale om fælles låneoptagelse i forbindelse med køb af bilen. Er bilen anskaffet via lån hos kommunen, kommer dette synspunkt ikke i betragtning.

Vedrørende aktiver du har indbragt i ægteskabet, skal disse, forudsat I har almindeligt formuefællesskab, deles. Kun aktiver, der ved ægtepagt er gjort til særeje, kan man medtage uden deling. Dette er hovedreglen, men i praksis - og hvis der er eninghed mellem parterne - er det klart, at udgangspunktet for delingen af løsører er det du nævner.