Gå til hovedindhold

Interferon og livsstil

Spørgsmål

Jeg har 3 spørgsmål med hensyn til Avonex-behandling, som jeg håber du kan hjælpe mig med at besvare:

1) Når man tager Avonex, påvirker det så sindet? Her tænker jeg for eksempel på, om man bliver mere sur? Jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal sige det, men jeg selv og andre har lagt mærke til, at siden jeg er begyndt at tage medecinen, bliver jeg nemmere sur.

2) Hvilke bivirkninger plejer man generelt at få, når man tager medecinen? Siden jeg begyndte at tage den, har jeg haft problemer med at føle musklerne i venstre side af kroppen. Jeg har taget 9 sprøjter nu.

3) Når man er i gang med at tage Avonex, er der så nogle ting man ikke skal gøre, som for eksempel at drikke alkahol, ryge, spise usundt m.m.?

Svar

Man kan godt få påvirkning af humøret af behandling med interferon-beta, herunder Avonex. Blandt andet ses det at nogle får depression i forbindelse med behandling.

Man kan også godt se muskelsmerter og muskelstivhed. Typisk vil det dog være mere generaliseret og ikke halvsidigt.

Hvad angår livsstilsforhold må man generelt anbefale rygeophør og at indtagelse af alkohol holdes inden for Sundhedsstyrelsens anbefalinger, men der er ikke særlige forholdsregler i forbindelse med behandlingen. Der er heller ikke særlige forhold omkring kosten.