Gå til hovedindhold

Input til pensionsopsparing

Spørgsmål

Jeg sidder med lidt af en øv-situation. Jeg har fået konstateret attraktiv MS og har desværre ikke nogen pensionsordning, der dækker kritisk sygdom, eller forsikringer derigennem overhovedet. Det er der jo nok ikke en masse at gøre ved, så mit spørgsmål går på, hvordan jeg skal forholde mig til pensionsopsparing i min situation? Pt. er jeg ledig, som udgangspunkt ikke relateret til MS, men den rører på sig, så jeg er sygemeldt. Jeg er 35 år, gift og har børn på 2 og 5 år. Pension er forhåbentlig ikke aktuelt foreløbig, men jeg har brug for at få vendt min situation og få lavet en mere målrettet strategi, end den midlertidige, jeg kører med nu. Jeg hader at beskæftige mig med forsikring og pension, men det nytter jo ikke at lade være med at forholde sig til det - og slet ikke i mit tilfælde. Håber du har et godt indspark til mig, så jeg kan få styr på det på en fornuftig måde, nu tingene er, som de er. På forhånd tak.

Svar

Det er korrekt, at det er rigtig svært at etablere forsikringsdækninger ved sygdom og dødsfald med diagnosen sclerose. Hvad angår pensionsopsparing, er det uanset helbred altid muligt at etablere en pensionsordning.

Denne ordning skulle jo så på sigt gerne være med til at forsøde tilværelsen, når man en dag skal på pension (ikke førtidspension). Normalvis er det jo en løsning der ligger efterhånden i de fleste ansættelser i Danmark. Men hvis man går ledig, hvad enten det er pga. sygdom eller blot fordi man ikke kan finde et job, er der jo kun en selv til at betale.

Den pensionsordning man etablerer går i øvrigt i arv til de efterladte, hvis man ikke selv når at få glæde af den.