Gå til hovedindhold

Ingen sikker diagnose

Spørgsmål

Min veninde, på 56 år, har over de sidste måneder udviklet tegn på sclerose. Hun har, set i bakspejlet, haft attakker i mange år. Hun har nu næsten konstante smerter i hoved og krop, øjensymptomer, føleforstyrrelser samt styringsbesvær af arme og ben.

Neurolog og egen læge har nævnt sclerose og er startet behandling med amitryptilin - med sparsom effekt. Neurologen har, efter 2 besøg og trods forespørgsel, endnu ikke sørget for rygmarvsprøve eller MR-scanning.

Jeg ved, at diagnosen er svær, idet jeg selv har været gennem forløbet og nu får Avonex på 3. år. Men da det jo er vigtigt, ved sclerose, at starte behandling tidligt, er mit spørgsmål: Hvordan kommer hun lidt hurtigt videre?

Hendes forløb virker nu progressivt.

Svar

For at vurdere din venindes diagnose og behandling kræves en grundig udspørgen og neurologisk undersøgelse, samt kendskab til alle undersøgelsesresultater, og det vil være forkert at besvare dit spørgsmål på andet grundlag.

Hvis udredningsforløbet er afsluttet og din veninde stadig ikke er diagnostisk afklaret, kan hun bede sin læge om at blive henvist til en ny vurdering på en anden neurologisk afdeling.