Gå til hovedindhold

Ingen effekt af behandling

Spørgsmål

Jeg skriver her, da jeg undrer mig over at jeg ikke rigtig synes at opleve nogen effekt af den medicin jeg får.

Jeg har prøvet Baklofen, Sifrol, Sidalud, Gabapentin, Lyrica - alt sammen for uro i benene, ufrivillig spjæt samt stikkende fornemmelser forskellige steder på kroppen, især i benene - men ingen af de forskellige præparater har hjulpet.

Har du en idé til hvad denne manglende effekt kan skyldes, samt hvad jeg så kan stile op for at komme de her ubehagelige gener til livs?

Svar

Det lyder som om du har to problemer:

1. Ufrivillige spjæt lyder som et spastisk fænomen, som du kan læse mere om et andet sted på hjemmesiden, se Medicinsk behandling. Da det ikke lyder som om der har været effekt af den antispastiske medicin du har prøvet (Baklofen og Sirdalud), kan du snakke med din læge om at prøve diazepam (Stesolid), eventuelt som en natlig ordination.

2. Stikkende og prikkende føleforstyrrelser, hvor der igen ikke har været effekt af flere forskellige præparater. Mulighederne er dog ikke udtømte og oxcarbazepin eller amitriptyllin kunne være relevante at prøve i den forbindelse. Du kan også læse mere om dette et andet sted på hjemmesiden, se Behandling af smerter