Gå til hovedindhold

Ingen diagnose trods symptomer

Spørgsmål

Jeg har siden 2008 haft forskellige symptomer, det startede med kognitive problemer, smerter i øjnene og ekstrem træthed. Siden 2010 har jeg haft dropfod i højre side. Der har desuden været ansigtslammelse, tale forstyrrelse, blære og tarm problemer. Nu har jeg så fået voldsomme balance problemer, og mine bevægelser bliver mere og mere stive og langsomme. Jeg har randt til undersøgelse ved neurolog siden 2010, det sidste nye er at min krop er begyndt at gynge, når jeg sidder og slapper af.

Jeg har fået lavet scanning af hjerne og rygmarv, som var helt normale, jeg har fået lavet rygvæske prøve som viste forhøjet igm (tror jeg det hedder) noget med immunsystemet. Har fået at vide at jeg ikke har MS, fordi MR er normal. Jeg har det sidste år fået Methotraxat 25 mg pga leddegigt, som jeg så alligevel ikke havde, og jeg får derfor ingen medicin nu. Problemet er at jeg synes, at Methotraxaten havde en effekt på balance problemet. Nu står jeg igen uden noget, og er afsluttet både ved neurologerne og reumatologen. Det er helt vild frustrerende. Mit spørgsmål er så, er der noget man kan gøre, jeg fungere ikke i hverdagen. Er det virkelig den eneste løsning bare at sige vi afslutter dig.

Svar

Det er et atypisk sygdomsbillede. Det lyder som om, du er relevant undersøgt. Er der lavet MR scanning af rygmarven? Det er sjældent man gør det med normal MR scanning af hjernen, men der kan være sclerosepatienter, hvor der er forandringer i rygmarv og ikke i hjernen, selv om det er meget sjældent. Er der lavet nerveledningshastighed? Det bliver ofte brugt på mistanke om sclerose. I rygvæsken er det formentlig forhøjet IgG index, ikke IgM? Har du rekvireret en kopi af din journal?

Du kan prøve at tale med egen læge, og høre om han/hun skønner der er basis for at lade dig undersøge af en anden neurolog for at få situationen revurderet. Du har også den mulighed at betale for en neuroloigsk konsultation på et privathospital.