Gå til hovedindhold

Ingefær til transportsyge m.m.

Spørgsmål

Jeg lider rigtig meget af svimmelhed og bliver altid køresyg. Ved du, om ingefær har nogen god effekt herpå, når symptomerne stammer fra sclerose? Kan du eventuelt anbefale mig et mærke/kosttilskud der har god effekt?

Svar
Ingefær er rapporteret virksomt overfor transportsyge (fælles betegnelse for køresyge, luftsyge og søsyge). Ingefær kan enten benyttes frisk eller som tabletter.

Frisk ingefær kan købes hos grønthandleren eller i supermarkedet. Den friske ingefær kan benyttes revet på for eksempel grøden om morgenen, eller i dressingen til salaten. Desuden kan ingefær i skiver eller revet overhældes med kogende vand, eventuelt tilsat citron, og benyttes som the. Hvis det skal være virksomt i maden, skal der benyttes store mængder.

Som tabletter findes der flere muligheder, for eksempel Safe rejsepillen fra Mezina. 1 tablet indeholder 250 mg kinesisk ingefærpulver og 5 mg boghvedeekstrakt. Til transport anbefales at tage 2 stk ½ time før afrejsen og derefter hver 4. time. Tabletterne kan købes hos Matas, helsekostforretninger og på apoteket.

Ingefær menes at have indflydelse på mave-tarmkanalen og giver en øget mobilitet og dermed færre signalstoffer til centralnervesystemet. Derudover har ingefær en antiinflammatorisk effekt og er i øvrigt i familie med gurkemeje, som også har antiinflammatorisk effekt.

Set ud fra mit synspunkt, synes jeg, at det er et forsøg værd, at om ingefær kan have effekt i din situation.