Gå til hovedindhold

Influenza lignende bivirkninger ved Plegridy

Spørgsmål

Jeg overvejer at skifte fra Avonex til Plegridy. Avonex giver mig influenza lignende bivirkninger i 1 dag hver uge - og jeg håber at Plegridy så kun vil give mig "influenza" hver 14. dag i 1 dag. Men nu hører jeg, at de influenza lignende bivirkninger ved Plegridy varer længere end den ene dag, som jeg er vant til fra Avonex. Den længere varighed af bivirkningerne skulle skyldes at Plegridy er pegyleret.

Er der nogle studier der peger i retning af, hvad man kan forvente af varighed af de influenza lignende bivirkninger på Plegridy?

Svar

Jeg har ikke set studier, der sammenligner Plegridy influenza lignende bivirkninger og varigheden af disse med Avonex eller andre interferoner. Jeg har heller ikke hørt, at influenza lignende bivirkninger skulle vare længere, fra de relativt få patienter, der er i Plegridy behandling i vores klinik. I det kliniske studie der ligger til grund for anvendelsen af Plegridy, klagede 47% over influenza lignende bivirkninger (kun 1% stoppede behandlingen pga influenza lignende bivirkninger), sammenlignet med 13% for placebo, hvilket ikke er væsentligt forskelligt fra andre interferoner. Under alle omstændigheder er graden af bivirkninger ved interferon uforudsigelige, hvorfor det næsten må komme an på en prøve.