Gå til hovedindhold

Infektioner ved Tysabri

Spørgsmål

Jeg har søgt en del på siden og på nettet, men finder lidt tvetydige svar. Derfor henvender jeg mig til jer. Mit spørgsmål er tredelt:

1. Får personer i behandling med Tysabri flere virusinfektioner som f.eks. forkølelse og influenza? Jeg oplever for tiden, at jeg næsten hver måned har en eller anden form for dårligdom, det gør, at jeg må udskyde min Tysabri-behandling. Det bekymrer mig.

2. Hvis det ikke er relateret til Tysabri, får personer med sclerose så generelt flere små-infektioner?

3. Hvad kan jeg gøre, for at forhindre hele tiden at være syg af alle disse små-infektioner? Skal jeg have målt nogle tal i blodet for at se, om jeg har nogle mangler? Skrue ned for blusset på arbejdet, så kroppen har bedre muligheder for at være stærk (har pt. mange bolde i luften og en del rejser) Eller skal jeg bare leve med det?

Svar

Tysabri påvirker immunsystemet som sin virkningsmekanisme, og det kan medføre flere småinfektioner. Nu er det jo oveni sæson for infektioner i øvre luftveje.

Som led i din behandling får du taget hyppige blodprøver. Der er en meget sjælden sygdom, hvor man har for lidt af et protein MBL og som medføre øget infektioner, men det er noget man har fra barnsben.

Du kan ikke gøre så meget udover de gode husråd som f.eks. at sørge for at vaske hænder hyppigt, at være varmt klædt på, undgå at besøge smittede osv. Hvis du rejser meget, kan man tænke på risiko for at få infektion ved flyrejser (aircondition i et lukket rum).