Gå til hovedindhold

Immundæmpende medicin og stamceller 2

Spørgsmål

Min mand og jeg har længe gået og overvejet at få frosset vores kommende barns navlestrengsblod ned, for forhåbentlig at kunne hjælpe med til at stoppe min sygdom.

Vi har læst en masse materiale omkring dette, og ved derfor også at der er mange hviser indblandet i denne behandlingsform.

Vi håber at du, på en eller anden facon, kan give et svar på om navlestrengsblodet er nok, eller om vi taler om cellerne fra det ufødte fostre? Vi vil gerne investere i min fremtid, men 18.000 kr er også mange penge, så derfor hører vi meget gerne din mening om det.

Kender du desuden til forsøgene med 21. sclosepatienter som har fået stamcellebehandling, hvor de har oplevet forbedring? Denne information har jeg fra en artikel i BT fra onsdag den 8. april.

Svar

Den behandling du omtaler er en behandling, hvor der gives meget høje doser af immundæmpende medicin, som helt ødelægger knoglemarven, og som derfor ville være dødelig med mindre man efterfølgende gav en behandling med stamceller fra knoglemarv. Stamcellerne er i dette tilfælde fra patienten selv.

Behandlingen er forbundet med en ikke ubetydelig dødelighed, og der findes endnu ikke undersøgelser, der viser om denne form for behandling er bedre end andre former for immundæmpende medicin. Den bruges derfor endnu ikke i Danmark.

Du kan læse mere om andre former for stamcellebehandling under de tidligere givne svar her på hjemmesiden  samt under svaret .