Gå til hovedindhold

Hvornår kommer Ocrelizumab på hylderne

Spørgsmål

Jeg vil høre, om man nu efter MS konferencen i Barcelona er kommet nærmere et tidspunkt for, hvornår Ocrelizumab kommer på det danske marked? Altså hvornår man som patient kan få det tilbudt?

Jeg er en kvinde på 40 år, som har haft sclerose i 6 år. Har gennem 4,5 år fået Tysabri, men stoppede pga JC, blev så sat på Tecfidera, da man ikke turde give mig Gilenya pga lav puls. Tecfidera kunne ikke holde attakkerne væk, og jeg udviste stor sygdomsaktivitet. Gilenya blev forsøgt i samråd med hjertelæger, men disse tog mig af behandlingen efter 2 måneder, da mit hjerte udviklede abnormaliteter. Derfor er jeg nu tilbage på Tecfidera, som jo virkningsmæssigt ikke er på det niveau jeg har brug for. Jeg er meget træt (stor tilbagegang i forhold til Tysabri) masser af føleforstyrrelser m.v. Jeg håber derfor, at Ocrelizumab kan være min redning. Hvordan med testpersoner i Danmark til midlet. Skal man bruge sådanne?
 

Svar

Der kan godt gå noget tid, inden Ocrelizumab kommer på markedet, da det forlyder, at medicinalvirksomheden, som har udviklet lægemidlet (Roche), først ansøger sundhedsmyndighederne (det europæiske medicinagentur) om godkendelse i første kvartal af 2016. Herefter går der ofte ca. et år, inden en eventuel tilladelse kan gives, og så skal de lokale danske sundhedsmyndigheder siden tage stilling til, hvordan det skal bruges i Danmark.

Hvis du er interesseret i medicinske forsøg med Ocrelizumab i Danmark, skal du spørge din lokale MS klinik, om man her har fået tilbud om deltagelse i nye studier.