Gå til hovedindhold

Hvornår har banken ret til at melde sig på banen

Spørgsmål
Jeg har søgt gældssanering og min advokat sendte de ting ud til banken, der nu skal sendes. Desværre var den dommer jeg var til samtale med som den første, ikke opmærksom på hvilken bank jeg skyldte penge, så de skrev til den bank jeg havde inden - har nu en anden og det er dem jeg skylder penge.

Den bank jeg skylder penge i, læser ikke i Statstidende, som de jo skal, så de var ikke klar over jeg søgte gældssanering trods det at jeg ringede og fortalte min bankrådgiver det - 2 gange endda. Så da advokaten så sendte det sidst brev til min bank, om at de jo ikke havde reageret, mødte de op i retten da jeg var indkaldt.

Min advokat mente jeg skulle have gældssanering, uden at banken skulle have noget. Som han sagde så læser alle banker Statstidende. Hvortil min bank svarede, at det havde de ikke personale til.

Nu har jeg så søgt påny, og selvfølgelig har banken meldt sig på banen med gælden til dem på 200.000 kroner.

Mit spørgsmål er: Kan de det, når de ikke reagerede første gang jeg søgte gældssanering?

Min advokat sagde også til mig, at det ikke er normalt at man ringer til bankrådgiveren og fortæller at man søger gældssanering - bankrådgiveren ønskede min endda held og lykke.
Svar
Umiddelbart vil jeg mene, at det er bankens problem, hvis ikke banken holder sig orienteret i Statstidende.

Imidlertid er det dommeren i skifteretten, der bestemmer, om du skal have gældssanering, og hvilken gæld, der skal medtages. Det er derfor også dommeren, der skal afgøre, om gælden til din bank vil indgå.