Gå til hovedindhold

Hvornår er første symptom for min sygdom

Spørgsmål
Jeg har et spørgsmål, angående udbetaling af erstatning ved kritisk sygdom. Før jeg kan stille dette vil jeg dog, kort ridse mit sygdomsforløb op, sådan så det er muligt at få et indblik i min situation, som forhåbentlig vil gøre det lettere at komme med et kvalificeret svar på mit spørgsmål: Hos lægen 12.10.2004 på grund af sovende fornemmelse i venstre fod. Blev henvist til fysioterapeut og instrueret i udstrækning, hvilket resulterede i at mine smerter og gener forsvinder.

Igen hos lægen 25.07.2006, da generne vender tilbage efter længere tids bilkørsel. I den forbindelse skriver lægen: Formentlig iskiaspåvirkning på grund af myoser, henvisning til fysioterapeut og røntgenfotografering i. Efterfølgende svar fra røntgen: Der ses spondyloseforandringer med ventrale og laterale randpåbygninger. Der er ingen tegn til fraktur eller osteolyse. Der er velbevarede buerødder. Der ses meget kraftige processos transversi på corpus L5, og på sideoptagelsen har man indtryk af arkolyse på venstre side. Der er ingen spondylolistese.

Generne forsvinder efterfølgende næsten helt igen. I sommerferien 19.07.2007 skal der laves noget hårdt fysisk arbejde, og ”bang” så var den der desværre igen. Jeg starter selv på rygøvelser hjemme på stuegulvet, men generne forsvinder ikke, og samtidig opdager jeg føleforstyrrelser under højre armhule.

Den 24.08.2007 bliver jeg så henvist til neurologisk afdeling til observation for DS. Den 21.12.2007, efter MR-scanning og spinalvæskeundersøgelse, står det så klart at diagnosen er Dissimeneret Sclerose. Jeg kan i øvrigt nævne, at jeg var omfattet af PFA Pension indtil 28.02.2006, og på grund af jobskifte optaget i Nordea Liv og Pension fra 01.12.2006 Mit spørgsmål er nu følgende: I ansøgningen skal jeg fortælle hvornår jeg oplevede de første symptomer - hvad svarer jeg der?
Svar

Hvornår de første symptomer er, kan jeg desværre ikke svare dig på, da jeg ikke er læge, men ud fra det du skriver lyder det til at være omkring 12.10.2004. Jeg vil dog anbefale dig at kontakte din egen læge, så du er sikker på det du skriver.