Gå til hovedindhold

Hvorfor skal jeg stilles ringere end raske mennesker

Spørgsmål

Jeg har flexjob 20 timer om ugen. Via arbejdet er jeg i lærernes fagforening. Forleden fik jeg et brev om gruppelivs forsikring. Man skal udfylde en helbredserklæring, og kan hvis man bliver godtaget til forsikringen, få billige lån via fagforeningen.

Forsikringen giver de efterladte et beløb ved ens død. Da jeg var i tvivl om et spørgsmål, ringede jeg derind og fik med det samme beskeden, desværre du har sclerose. Jeg blev meget ked af det, fordi netop når man har sådan en sygdom, er det vigtigt - i hvertfald for mig - at jeg kan sikre mine børn, da jeg ikke ved, hvor længe jeg holder til at være på arbejdsmarkedet. En bonus var de billige lån.

Mit spørgsmål er som følger, har I nogen kendskab til, om der er nogen forsikringer der med fordel kan tegnes for os der har sclerose. Der er meget vi er udelukket fra qua vores sygdom - eks. Sygesikringen Danmark mm. Jeg syntes det er en jungle at finde rundt i.

Svar

Der er rigtig mange forsikringer, man kan tegne og have behov for gennem et liv. Der er bl.a. dækninger, hvis man bliver syg, kommer ud for en ulykke eller ved dødsfald. Disse dækninger kan være svære at tegne, når man har en diagnose, da man skal afgive en række helbredsoplysninger for at få dem. På baggrund af disse helbredsoplysninger vil forsikringsselskabet vurdere, om der kan tilbydes forsikring, hvilket sjældent er tilfældet med sclerose.

Man kan i det tilfælde, at man bliver ansat i et firma med en pensionsordning for sine medarbejdere, være heldig at kunne indtræde i ordningen på lempeligere helbredskrav og derved være heldig at kunne få nogle dækninger, herunder livsforsikringer, man ellers ikke kan få.  

Hvad angår forsikringer til sygdomsramte, henviser jeg til HANDI Forsikringsservice eller Handicappedes Gruppeforsikring, her har de specialiseret sig i at forsikre mennesker, bl.a. med en diagnose.