Gå til hovedindhold

Hvordan søger jeg fleksydelse eller pension

Spørgsmål

Kan I mon hjælpe mig? Til maj bliver jeg 60 år, og nu føler jeg, at jeg er ved at nå grænsen for, hvad jeg kan klare på arbejdsmarkedet, hvis jeg stadig skal have lidt kræfter til et privatliv. Jeg har været i fleksjob de sidste 10-12 år, arbejder nu på det der svarer til ½ tid, og i hele perioden har jeg betalt fleksydelse. Mit problem er at jeg slet ikke kan overskue at finde ud af, hvordan jeg kommer i gang med enten at søge førtidspension eller efterløn, og selvfølgelig finde ud af hvad det vil betyde for mig økonomisk. Hvor skal jeg mon henvende mig for at få hjælp til at finde ud af, hvad næste skridt er for mig?

Svar

Jeg forstår, at du har indbetalt til fleksydelse og derfor opfylder de formelle krav. Med hensyn til alder for overgang til fleksydelse, kan du læse nærmere her på Borger.dk, og det er muligt at beregne fleksydelse her på Gigtforeningens hjemmeside.  

Du skriver, at du arbejder ½ tid, og derfor spekulerer jeg på, om det vil være muligt for dig at reducere din arbejdstid på nuværende arbejdsplads. Vedrørende ændringer i nuværende fleksjob og reformens betydning fremgår her

Nu kan jeg jo ikke vide, om du har behov for eller kunne have gavn af personlig assistance i dit job men læs evt. nærmere her.

Jobcentret skal vejlede dig. Du skal være opmærksom på, at Jobcentret er forpligtet til at afprøve mulighederne på arbejdsmarkedet, før pension kan komme på tale.