Gå til hovedindhold

Hvordan skal jeg forholde mig ved attack

Spørgsmål
Omkring 1994 fik jeg mit 1. attack med synsnervebetændelse og lidt forbigående lammelse i venstre ben. I alle efterfølgende år har jeg levet symptomfri, på nær det forringede syn på den ene øje.

Omkring 2007 tegnede min arbejdsgiver en pension med kritisk sygdom, pensionsselskabet valgte at se igennem fingre med at jeg havde sclerose.
Om dette skyldes at jeg ikke har haft yderligere sygdomstegn, eller fordi der blev tegnet forsikring for alle medarbejder
- ca. 7 ialt - ved jeg ikke.
Men jeg er forsikret på lige vilkår, hvilket jeg har på skrift.
 
Nu fik jeg så et lille attack i sommeren i år, og neurologen sagde, at jeg skulle huske at checke mine forsikringer, hvilket jeg så er igang med nu.

Hvordan skal jeg forholde mig? Det er ikke fordi jeg er ude efter penge, men skal jeg anmelde det?
Svar
Normalvis når man indtræder i en firmapension, skal man ikke afgive helbredsoplysninger som det er tilfældet hvis man tegner forsikringerne privat, hvorfor mennesker der privat ikke kan tegne forsikringerne i mange tilfælde kan få forbedrede vilkår via firmaet.

Pensionsselskabet har kalkuleret med at der er diverse skavanker når man tager alle med over en kam, men får jo samtidig noget volumen.

Derfor ser jeg ingen problemer i at du kontakter pensionsselskabet og hører dem hvordan du skal forholde dig.