Gå til hovedindhold

Hvordan hæfter vi for fælles gæld

Spørgsmål
Jeg blev skilt for 3 år siden, og har stadig fælles gæld med min tidligere kone, som hun skulle overtage. Mit navn står stadig på lånet sammen med hendes, dog har hun betalt afdrag på det i de 3 år.

Vi har endelig fået solgt vores hus til et underskud på 90.000. Gæld som vi skal dele, men der er også et fælles lån, og banken er ikke villige til at dele gælden på det lån og fjerne mit navn fra det andet. Samlet gæld er ca. 210.000 til hende og ca 45.000 til mig - jeg overtog anden gæld også.

Hun har truet med at stoppe med at betale noget som helst, og så hænger jeg nok på den eller hvad?
Hvis banken vil komme efter mig, når hun stopper, er det så nok at jeg har en erklæring fra min ex, om at hun vil hæfte for gælden. Slipper jeg så for den?
Svar
Jeg har forstået din mail således, at der er tale om flere fælles lån i banken, som du og din ex hustru hæfter for solidarisk. Det betyder, at banken vil kunne rette krav om betaling mod både dig og din ex hustru, og det uanset at I indbyrdes måtte have aftalt noget andet. Banken er altså ikke bundet af jeres indbyrdes aftale.  

Det vil altså sige, at hvis din ex hustru ikke betaler afdrag på lånene, vil banken kunne opkræve pengene hos dig. Hvis din ex hustru ikke overholder jeres aftale, kan der eventuelt være tale om, at du kan rette et krav mod hende, som følge heraf.