Gå til hovedindhold

Hvordan får jeg tegnet afbestillingsforsikring, og hvad med forhåndsgodkendelse

Spørgsmål

Jeg er ved forholdsvis godt helbred og vil gerne ud og se verden, mens jeg kan. Problemet er bare, at jeg skal bestille rejserne i god tid. Europæiske rejseforsikring har meddelt mig at en afbestillingsforsikring ikke dækker kroniske lidelser - og jeg vil af gode grunde ikke bestille dyre rejser, hvis jeg ikke er dækket af en forsikring.

Desuden har jeg søgt om et forhåndstilsagn på en rejseforsikring. Jeg har planlagt at rejse til Fiji og New Zealand i starten af januar, hvor jeg rejser mere end en måned.

Så vidt jeg kan forstå, skal ens sygdomsforløb have været stabilt i 6 måneder, før man rejser, hvis man rejser mere end en måned?

Rejseforsikringen vil i den forbindelse ikke give mig et forholdstilsagn endnu selvom jeg opfylder deres kriterier. De begrunder afslaget med, at jeg jo skal have medicin - men det får jeg jo hver måned (Tysabri).

Jeg har så spurgt dem, hvor længe før afrejse jeg kan ansøge om et forhåndstilsagn. Det kan de imidlertid ikke svare på.

Der må være andre der har været i samme situation. Hvad skal jeg gøre?

Svar

Ja det skal ikke være nemt at rejse med kroniske lidelser, men måske der er lys for enden af tunnellen.

Først og fremmest skal det nævnes, at der ingen generelle regler findes på områderne omkring afbestillingsforsikring og forhåndsgodkendelser - rejseforsikringsselskaberne bestemmer selv.

Hos os ville sagsgangen være at du fik en journaludskrift fra din læge for det sidste  halve år, sendte den til vores rejseafdeling, så en læge hos os kunne vurdere om vi ville tegne afbestillingsforsikringen. Hvis vi vil det, er det jo samtidig en sikkerhed for at du får pengene tilbage såfremt du ikke kan få en forhåndsgodkendelse hos SOS, på grund af din sygdom.

Jeg har ikke tidligere hørt tale om en god stabil fase 6 måneder før afrejse. Normalt er det 2 måneder før.